Partnerem Strategicznym i finansowym
25-lecia Caritas Archidiecezji Łódzkiej
Aktualności.

Finał Swim For A Dream – zatoka pokonana!

SFAD_finałW piątek, 24 lipca 2015 roku, Adam Jerzykowski przepłynął wpław Zatokę Gdańską, z Helu do Gdyni (18,5 km w linii prostej). Zrealizował w ten sposób marzenie, by upamiętnić swojego Dziadka – Mariana - oraz zebrać pieniądze na wsparcie działalności: Caritas Archidiecezji Łódzkiej, Fundacji Gajusz i Fundacji MG13 czyli fundacji Marcina Gortata. Przeprawa przez zimne wody zatoki trwała 8 godzin i zakończyła się zwycięstwem! Na brzegu w Gdyni oczekiwało na Adama grono najbliższych – przyjaciele i partnerzy Swim For A Dream.

Zbiórka na charytatywną działalność Caritas

skarbonka_zbiórka_3W niedzielę, 26 lipca 2015 roku, w parafiach archidiecezji łódzkiej przeprowadzona zostanie zbiórka pieniężna do puszek na charytatywną działalność Caritas Archidiecezji Łódzkiej. To jedna z trzech w roku zbiórek, które organizowane są w parafiach naszej archidiecezji. Caritas prowadzi swoją codzienną działalność na rzecz ubogich, finansując ją z pozyskanych środków. Ważną częścią budżetu są ofiary i darowizny od osób indywidualnych. Prosimy o hojne wspracie. Każda złotówka jest ważna!

Sztuki wszelakie zawładnęły kolonistami

kolonie_Caritas_2015_I_3Warsztaty muzyczne i z emisji głosu, praca na scenariuszem przedstawienia, ćwiczenia z pantomimy i produkcja kukiełek, pacynek i teatralnych masek - to kolonijne aktywności, które zajmują uczestników kolonii Caritas w Drzewocinach. Każdy może znaleźć coś dla siebie. A to wszystko zgodnie z tegorocznym hasłem letniego wypoczynku: "Leśna scena pod sosnami".

Więcej aktualności »»

SFAD - Adam asekurowany