Partnerem Strategicznym i finansowym
25-lecia Caritas Archidiecezji Łódzkiej
Aktualności.

Co miesiąc modlimy się za darczyńców Caritas

msza za darczyńców 1Każdego miesiąca w kaplicy Caritas Archidiecezji Łódzkiej, przy ul. Gdańskiej 111 w Łodzi, odprawiana jest msza święta w intencji darczyńców Caritas. To dar, który składamy we wspólnocie łódzkiej Caritas za wszystkich, którzy wspierają naszą charytatywną działalność przekazując pieniądze, dary rzeczowe, ale - co równie cenne - ofiarę swojej modlitwy czy cierpienia. Najbliższa msza święta w tej intencji w poniedziałek, 8 lutego 2016 roku, o godz. 8:00. Serdecznie zapraszamy!

Kupmy podnośnik Marcinowi

Marcin Zalewski 2Marcin Zalewski ma 35 lat i choruje na dystrofię mięśniową typu Duchenne’a. Mimo swej niepełnosprawności jest pełen pogody i zdeterminowany do walki z codziennymi trudami. Zdolny, pracowity, a do tego poeta. Aby normalnie funkcjonować potrzebuje podnośnika samochodowego, który kosztuje 7 tysięcy złotych. Dzięki niemu będzie mógł wyjść z domu i normalnie się przemieszczać.

2 procent dla Caritas to dwa razy więcej pomocy!

2_procent_1+1_2015_1

Więcej aktualności »»