Partnerem Strategicznym i finansowym
25-lecia Caritas Archidiecezji Łódzkiej
Aktualności.

Przyjdź na żużel. Pomóż nam pomagać!

zuzel_2015_1_240Rozpoczął się sezon żużlowy. 26 marca 2015 roku odbyła się konferencja prasowa i otwarcie sezonu w mieście. Klub Żużlowy Orzeł Łódź na kolejny sezon zaprosił łódzką Caritas, by była partnerem klubu. Dzięki temu możemy być obecni w środowisku żużlowym i podejmować wspólne działania na rzecz lokalnej społeczności. Na wszystkich ligowych rozgrywkach w Łodzi wolontariusze Caritas zbierać będą datki na działalność Biura Wolontariatu i świetlic środowiskowych Caritas. Najbliższy mecz w niedzielę, 24 maja. Prosimy o hojne wsparcie.

Rajd dla wolontariuszy i sympatyków wolontariatu

rajd wolontariuszy 2013Biuro Wolontariatu Caritas organizuje coroczny pieszy rajd dla wolontariuszy i sympatyków wolontariatu, do udziału w którym bardzo serdecznie zapraszamy! Kiedy? 30 maja 2015 roku. Gdzie? Na trasie Sulejów - Łęg Ręczyński (ok. 20 km). Za ile? Koszt rajdu wynosi 10 zł (w cenie przejazd autokarem, poczęstunek oraz ubezpieczenie). W celu zapisania się, prosimy o kontakt z Biurem Wolontariatu Caritas Archidiecezji Łódzkiej przy ul. Piotrkowskiej 85.

Wiosenny rajd podopiecznych świetlicy Caritas

rajd_piotrkowska_2015_1Wiosna, to wymarzony czas leśnych wędrówek. W sobotę, 9 maja, podopieczni ze Specjalistycznej Świetlicy Środowiskowej przy ulicy Piotrkowskiej 85, wzięli udział w rajdzie pieszym pod hasłem: „Rowerem, z kijkami i pieszo Wzniesienia Łódzkie cieszą” organizowanym przez PTTK. Uczestnicy pokonali najdłuższą - 8-kilometrową trasę - zwiedzając uroczysko Wanny, dolinę Łagiewniczanki oraz Opadówkę.

Więcej aktualności »»

25 lat Caritas- wręczenie nagród "Anioł Miłości Bliźniego"