Aktualności.

VII Zbiórka Żywności Caritas

zbiorka_grudzien_2013_1W piątek i sobotę, 12 i 13 grudnia 2014 roku, Caritas Archidiecezji Łódzkiej organizuje kolejną, siódmą już, zbiórkę żywności, w ramach Zbiórki Żywności Caritas w Polsce. Na terenie naszej archidiecezji zbiórka zostanie przeprowadzona w ponad 90 sklepach: sieci Biedronka, Carrefour, TESCO, poloMarket, E.Leclerc, Piotr i Paweł, Sam Scan i Vobiano w Łodzi, Aleksandrowie Łódzkim, Zgierzu, Pabianicach, Tomaszowie Mazowieckim, Brzezinach, Tuszynie, Łasku, Bełchatowie, Dobroniu, Piotrkowie Trybunalskim, Konstantynowie Łódzkim, Koluszkach, Moszczenicy, Poddębicach i Ksawerowie.

Święty Mikołaj zapukał do drzwi

SNG_2014_dyrC+dyrAAkcja "Serce na gwiazdkę" zmierza ku końcowi. W Łodzi Święty Mikołaj odwiedził w domach już wszystkie dzieci objęte akcją. Teraz uda się do dzieci zamieszkałych poza Łodzią. 9 grudnia 2014 roku w role Świętego Mikołaja wcielił się ks. Andrzej Partyka, dyrektor łódzkiej Caritas, a w rolę Aniołka - Anna Olszyńska, dyrektor Hotelu andel's w Łodzi. Odwiedzili czwórkę rodzeństwa i ich mamę i obdarowali wszystkich gwiazdkowymi prezentami.

Ksiądz Arcybiskup w akcji "Serce na gwiazdkę"

SNG_2014_abpW poniedziałkowe popołudnie, 8 grudnia 2014 roku, w ramach akcji "Serce na gwiazdkę", jedną z łódzkich rodzin odwiedził Ksiądz Arcybiskup Marek Jędraszewski Metropolita Łódzki. Po osobistym spotkaniu z członkami 4-osobowej rodziny, Metropolita Łódzki przekazał przygotowane przez Caritas gwiazdkowe prezenty dla dzieci oraz paczkę rodzinną. Obecni w domu chłopcy zapragnęli przymierzyć biskupią piuskę, w której było im do twarzy. - Może kiedyś zostaniecie biskupami - uśmiechali się dorośli.

Więcej aktualności »»

Serce na gwiazdkę