Aktualności.

XII Ogólnopolska Pielgrzymka Caritas do Łagiewnik

Łagiewniki_2014_1Na zakończenie 71. Tygodnia Miłosierdzia, pod hasłem „Codziennie z miłością”, w sobotę, 18 kwietnia odbywa się XII Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas. W Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie - Łagiewnikach, szczególnym miejscu na duchowej mapie Polski, spotykają się pracownicy, wolontariusze, a także dobroczyńcy i sympatycy Caritas w Polsce. Z archidiecezji łódzkiej do krakowskich Łagiewniki wyjechało 300 pątników - wolontariuszy i opiekunów Szkolnych Kół i Parafialnych Zespołów Caritas.

"Nowe Mieszkanie" dla Pauliny - zbiórka w Kauflandzie

kaufland_zbiórka_1W dniach 17 kwietnia – 30 maja 2015 roku łódzka Caritas, we współpracy z hipermarketem Kaufland przy ul. Zgierskiej 104a w Łodzi, organizuje zbiórkę publiczną na rzecz pani Pauliny - pracownika marketu, która straciła swoje mieszkanie w wyniku zalania po pożarze innego lokalu w kamienicy, w której mieszkała. Serdecznie prosimy o hojne wsparcie zbiórki i pomoc, by rodzina pani Pauliny mogła zamieszkać w nowym mieszkaniu.

Nagrody w krzyżówce "BEZ RESZTY" 2015

krzyzowka_2015_losowanie_240W dniu 17 kwietnia 2015 roku komisja redakcyjna gazety "BEZ RESZTY" rozlosowała nagrody za prawidłowe rozwiązanie krzyżówki w piątym numerze naszej gazety. Do przewidzianego regulaminem krzyżówki terminu nadsyłania odgadniętego hasła, nadesłano 44 odpowiedzi, z czego 41 spełniło wymogi regulaminowe. Przypominamy, że z prawidłowo rozwiązanej krzyżówki należało ułożyć hasło: CARITAS DLA RODZINY. Poniżej prezentujemy wyniki losowania. Gratulujemy nagrodzonym!

Więcej aktualności »»

25 lat Caritas- konferencja prasowa