Aktualności.

Zbiórka na charytatywną działalność Caritas

skarbonka_zbiórka_3W niedzielę, 31 lipca 2016 roku we wszystkich kościołach i parafiach archidiecezji łódzkiej odbędzie się zbiórka do puszek na charytatywną działalność Caritas Archidiecezji Łódzkiej. To jedna z trzech corocznych zbiórek, których celem jest wsparcie codzinnej działalności na rzecz najuboższych mieszkańców naszej archidiecezji. - To okazja, by przekazać swój drugi procent, ten z miłości - zachęca ks. Andrzej Partyka, dyrektor łódzkiej Caritas. Prosimy o hojne wsparcie.

Szkolenia zawodowe w ramach projektu "Pomysł na siebie"

Rozpoczynamy szkolenia zawodowe w ramach projektu "Pomysł na siebie". Zajecia odbywają się w Biurze Projektu Caritas Archidiecezji Łódzkiej, przy ul. M.Gogola 12, w Centrum szkolenia kursowego DOCTUS, przy ul. Andrzeja Struga 26 oraz w Akademii Zdrowia, ul. Kilińskiego 21. Poniżej prezentujemy harmonogram zajęć.

Nakręć się na wolontariat!

plakat_FIO_małyBiuro Wolontariatu Caritas realizuje projekt „Nakręć się na wolontariat!”, który jest współfinansowany ze środków krajowego Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich. Głównym założeniem projektu jest rozwinięcie i wzmocnienie potencjału 80 obecnych i przyszłych wolontariuszy łódzkiej Caritas, aby bardziej aktywne i świadome podejmowali działania charytatywne  na rzecz potrzebujących mieszkańców naszej archidiecezji.

Więcej aktualności »»

Uczę się angielskiego, bo mam swój plan na życie :)