Aktualności.

Kolonie letnie Caritas 2016

kolonie2016_240Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza dzieci na kolonie letnie pod hasłem „Tropiciele Świętej Księgi”. Organizując kolonie letnie pod hasłem „Tropiciele Świętej Księgi” chcemy zaprosić dzieci i młodzież do wędrówki w świat Biblii, wykorzystując warsztat i narzędzia detektywistyczne.  Odkrywając świat Starego i Nowego Testamentu uczestniczy zapoznają się nie tylko z treściami zawartymi w Piśmie Św, ale odkryją wiele tajemnic otaczającego nas świata, które swoje źródło lub inspirację mają w Biblii.

Harmonogram zajęć w projekcie "Pomysł na siebie"

Rozpoczęliśmy zajęcia w ramach projektu “Pomysł na siebie”. Wszystkie warsztaty odbywają się w Biurze Projektu Caritas Archidiecezji Łódzkiej, ul. M.Gogola 12. Poniżej przedstawiamy szczegółowy harmonogram.

Piknik dla dzieci "Bądźmy razem" 2016

logoBądźmyrazemW czwartek, 2 czerwca 2016 roku, w godzinach 10:00 – 14:00, w Parku im. Józefa Piłsudskiego na Zdrowiu, na terenie przylegającym do muszli koncertowej łódzka Caritas zorganizuje piknik dla dzieci „Bądźmy razem”. Podczas imprezy wolontariusze Szkolnych Kół Caritas pobiegną w V Biegu Charytatywnym „Biegnijmy z pomocą”. Uzyskane z biegu pieniądze w połowie przeznaczone zostaną na wsparcie leczenia i rehabilitacji małej Laury, która urodziła się z zespołem Aperta. Pozostałą część Szkolne Koło Caritas przeznaczy na wyznaczony przez siebie cel charytatywny.

Więcej aktualności »»

Piknik Szkolnych Kół Caritas 2016 - ks. Sebastian Krawczyk