Partnerem Strategicznym i finansowym
25-lecia Caritas Archidiecezji Łódzkiej
Aktualności.

Konsultacje specjalistyczne dla mieszkańców Pabianic

logo_oazisCaritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza na bezpłatne porady radcy prawnego, kuratora zawodowego, psychologa i doradcy zawodowego. Konsultacje odbywać się będą w Parafii pod wezwaniem Św. Maksymiliana Marii Kolbego w Pabianicach. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 42 673 41 30 lub mailowo: oazis@toya.net.pl.

Pierwszy Wspólny Dar - dziękujemy!

PWD_zabawkiW tym tygodniu trafiły do Caritas artykuły szkolne, gry, puzzle i zabawki przekazane w ramach akcji „Pierwszy Wspólny Dar”. W imieniu dzieci serdecznie dziękujemy Państwu Annie i Alessandro Manganiello za okazane wsparcie i życzymy błogosławieństwa Bożego na nowej drodze życia. Zebrane artykuły zostaną przekazane dzieciom z najuboższych rodzin m.in.: w ramach akacji "Tornister pełen uśmiechów".

Turnus rehabilitacyjn dla dzieci w Drzewocinach

turnus rehab 2015W dniu 14 sierpnia 2015 do Ośrodka Rehabilitacyjno - Wypoczynkowego Caritas Archidiecezji Łódzkiej w Drzewocinach wyruszyli uczestnicy turnusu rehabilitacyjnego dla dzieci z niepełnosprawnością wraz z opiekunami. Podczas turnusu bedą orgazniowane m.in.: zabiegi fizjoterapeutyczne.

Więcej aktualności »»

Tornister Pełen Uśmiechów 2015