Start » Projekty

Turnus rehabilitacyjny dla młodzieży - Drzewociny 2019

Wsparcie społeczne dla osób z niepełnosprawnością oraz osób w wieku emerytalnym

Celem projektu jest reintegracja oraz poprawa jakości życia uczestników projektu - osób z niepełnosprawnością i osób w wieku emerytalnym – mieszkańców województwa łódzkiego znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

Prowadzenie specjalistycznej świetlicy środowiskowej przy ul. Odolanowskiej

Specjalistyczna Świetlica Środowiskowa przy ul. Odolanowskiej 46 jest przeznaczona dla  dzieci w wieku od 6 do 16 lat, których rodziny znalazły się w trudnej sytuacji materialnej i życiowej. Cele projektu to: zagospodarowanie dzieciom czasu wolnego jako alternatywy do przebywania na ulicy, dbanie o prawidłowy rozwój edukacyjny podopiecznych w celu zapobiegania ich wypadnięciu z systemu szkolnego lub powtarzania kolejny raz tej samej klasy.

Prowadzenie specjalistycznej świetlicy środowiskowej przy ul. Gdańskiej

Specjalistyczna Świetlica Środowiskowa przy ul. Gdańskiej 111 jest przeznaczona dla  dzieci w wieku od 6 do 16 lat, których rodziny znalazły się w trudnej sytuacji materialnej i życiowej. Cele projektu to: zagospodarowanie dzieciom czasu wolnego jako alternatywy do przebywania na ulicy, dbanie o prawidłowy rozwój edukacyjny podopiecznych w celu zapobiegania ich wypadnięciu z systemu szkolnego lub powtarzania kolejny raz tej samej klasy.

Prowadzenie dziennego domu pomocyprzy ul. Gdańskiej

Celem projektu „Prowadzenie dziennego domu pomocy, funkcjonującego w obszarze rewitalizacji” jest umożliwienie beneficjentom przebywanie w Domu Dziennego Pobytu, organizowanie im czasu, zapewnienie wyżywienia, zapewnienie podstawowych świadczeń opiekuńczych oraz w zakresie higieny osobistej. Dla podopiecznych organizowane będą zajęcia o charakterze kulturalno – edukacyjno – rekreacyjnym.

Prowadzenie dziennego domu pomocy przy ul. Odolanowskiej

Celem projektu "Prowadzenie dziennego domu pomocy, funkcjonującego poza obszarem rewitalizacji"  jest umożliwienie beneficjentom przebywanie w Domu Dziennego Pobytu, organizowanie im czasu, zapewnienie wyżywienia, zapewnienie podstawowych świadczeń opiekuńczych oraz w zakresie higieny osobistej. Dla podopiecznych organizowane będą zajęcia o charakterze kulturalno – edukacyjno – rekreacyjnym.