Aktualności.

1 procent podatku dla Caritas

1_procent_serduszka_2015Trwa okres sprawozdawczy za 2018 rok. Każdy z nas, podatników, może przekazać 1% swojego podatku dochodowego nas rzecz charytatywnej działalności Caritas. Takie wsparcie nic nie kosztuje! Uprzejmie prosimy wszystkich naszych dobrodziejów i przyjaciół o przekazywanie 1% swojego podatku na rzecz Caritas Archidiecezji Łódzkiej Organizacji Pożytku Publicznego, która zarejestrowana jest w Krajowym Rejestrze Sądowym pod numerem: 0000274785. Podobnie, jak w poprzednich latach, pomożemy w rozliczeniu podatku i przekazaniu 1% dla Caritas.

Akademia Zawodowców 2

Ośrodek Aktywizacji Zawodowej i Społecznej Caritas Archidiecezji Łódzkiej rozpoczyna rekrutację do projektu „Akademia Zawodowców 2”. Projekt skierowany jest do osób bezrobotnych i biernych zawodowo,  zamieszkałych na terenie Łódzkiego obszaru Metropolitalnego (powiaty: m. Łódź, łódzki wschodni, pabianicki, brzeziński, zgierski), w wieku 18-65 lat, posiadających wykształcenie minimum gimnazjalne, zagrożonych ubóstwem i wykluczeniem społecznym i przywrócenie zdolności do zatrudnienia. Celem  projektu jest podniesienie kompetencji i kwalifikacji zawodowych oraz umiejętności społecznych 60/40/20 jego uczestników.

Ambasador Miłosierdzia

ambasador miłosierdzia 240Jak co roku, w  okresie Bożego Narodzenia, odbywa się trasa koncertowa "Betlejem w Polsce 2018/2019". W sobotę, 12 stycznia 2019 roku, o godz. 18:00, odbędzie się koncert w łódzkiej Atlas Arenie. Dochód z trasy koncertowej BETLEJEM w POLSCE jest przeznaczony na pomoc dla osób potrzebujących. Każdy, kto zechce wesprzeć to dzieło może zostać Ambasadorem Miłosierdzia i dzięki zakupionej cegiełce o wartości 20 zł lub 50 zł, pomagać najbardziej potrzebującym pomocy podopiecznym Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Jak to zrobić?

Więcej aktualności »»

Obudź się i żyj! - Monika Kuszyńska wspiera odbudowę domu w Tuszynie Lesie