Aktualności.

Turnusy rehabilitacyjne Caritas 2020 w Drzewocinach

Drzewociny_kaplica_1Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza na tegoroczne turnusy rehabilitacyjne w Ośrodku Rehabilitacyjno-Wypoczynkowym w Drzewocinach k/Dłutowa. Nasz ośrodek usytuowany jest w lesie sosnowo-liściastym, w dolinie rzeki Grabi. Okolica ma swoisty mikroklimat i czyste powietrze, zapewniając uczestnikom zdrowy, regenerujący siły wypoczynek. Na terenie ośrodka znajdują się: parking, alejki spacerowe, plac zabaw, boisko do piłki siatkowej, nożnej i koszykówki, kaplica i budynek rehabilitacyjny. Zapraszamy na aktywny wypoczynek i rehabilitację. W 2020 roku przygotowaliśmy 7 turnusów rehabilitacyjno-wypoczynkowych.

Jałmużna wielkopostna 2020

Jałmużna wielkopostna 202030 tysięcy tekturowych skarbonek Jałmużny Wielkopostnej przygotowała Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Przez cały okres Wielkiego Postu wierni wrzucać będą do nich datki na rzecz potrzebujących. W tym roku zebrane pieniądze  przeznaczone będą na pomoc osobom starszym. Jałmużna Wielkopostna organizowana jest w archidiecezji łódzkiej po raz 14. A u progu Wielkiego Postu, w Środę Popielcową, 26 lutego 2020 roku, we wszystkich kościołach archidiecezji łódzkiej przeprowadzona zostanie zbiórka do puszek na charytatywną działalność Caritas.

Łódzka Caritas rozliczy Twój PIT

pit_bezplatnie_2015_1Trwa okres rozliczeniowy podatku za 2019 rok. Każdy, kto chce rozliczyć swój podatek za 2019 rok może zgłosić się do jednej z placówek Caritas Archidiecezji Łódzkiej w Łodzi. Oprócz rozliczenia podatku i przekazania 1%, Caritas może również przesłać rozliczoną deklarację do urzędu skarbowego drogą elektroniczną. Zachęcamy też do skorzystania z bezpłatnego, sprawdzonego przez lata programu e-pity, który dostępny jest on-line. Można również pobrać go z naszej strony na swój komputer.

Więcej aktualności »»

Kurs dla kandydatów na wolontariuszy hospicyjnych 2020