Start » 1 procent dla Caritas

PEKAO S.A. V O/Łódź 70 1240 1545 1111 0010 1277 6646

KRS 0000274785

Łódzka Caritas rozliczy Twój PIT

Pit-koniecKażdy, kto chce rozliczyć swój podatek za 2018 rok może zgłosić się do jednej z placówek Caritas Archidiecezji Łódzkiej w Łodzi. Oprócz rozliczenia podatku i przekazania 1%, Caritas może również przesłać rozliczoną deklarację do urzędu skarbowego drogą elektroniczną. W zeszłym roku z pomocy Caritas w rozliczeniu PIT skorzystało ponad 2200 podatników. Podobnie jak w ubiegłym roku, uruchomiliśmy 7 punktów na terenie Łodzi, gdzie można zgłosić się z dokumentami. Emeryci i renciści, którzy nie korzystają z żadnych odliczeń podatkowych mogą na miejscu wypełnić krótki druk PIT-OP, w którym wpisany zostanie nr KRS naszej Caritas. PIT-OP  można w dowolny sposób dostarczyć do Urzędu Skarbowego podatnika. Będzie to można również uczynić za naszym pośrednictwem.

1 procent podatku dla Caritas

1_procent_serduszka_2015Trwa okres sprawozdawczy za 2018 rok. Każdy z nas, podatników, może przekazać 1% swojego podatku dochodowego nas rzecz charytatywnej działalności Caritas. Takie wsparcie nic nie kosztuje! Uprzejmie prosimy wszystkich naszych dobrodziejów i przyjaciół o przekazywanie 1% swojego podatku na rzecz Caritas Archidiecezji Łódzkiej Organizacji Pożytku Publicznego, która zarejestrowana jest w Krajowym Rejestrze Sądowym pod numerem: 0000274785. Podobnie, jak w poprzednich latach, pomożemy w rozliczeniu podatku i przekazaniu 1% dla Caritas.

Bezpłatnie rozliczymy Twój PIT

bezpłatnie PIT 1Od początku lutego 2018 roku, każdy, kto chce rozliczyć swój podatek za 2017 rok może zgłosić się do jednej z placówek Caritas Archidiecezji Łódzkiej w Łodzi. Oprócz rozliczenia podatku i przekazania 1%, Caritas może również przesłać rozliczoną deklarację do urzędu skarbowego drogą elektroniczną. W zeszłym roku z pomocy Caritas w rozliczeniu PIT skorzystało ponad 1750 podatników. Podobnie jak w ubiegłym roku, uruchomiliśmy 7 punktów na terenie Łodzi, gdzie można zgłosić się z dokumentami.

Caritas rozlicza PITy

bezpłatnie PIT 1Od początku lutego 2017 roku, każdy, kto chce rozliczyć swój podatek za 2016 rok może zgłosić się do jednej z placówek Caritas Archidiecezji Łódzkiej w Łodzi. W tym roku, oprócz rozliczenia podatku i przekazania 1%, Caritas może również przesłać rozliczoną deklarację do urzędu skarbowego drogą elektroniczną. W zeszłym roku z pomocy Caritas w rozliczeniu PIT skorzystało prawie 1600 podatników. Podobnie jak w ubiegłym roku, uruchomiliśmy 7 punktów na terenie Łodzi, gdzie można zgłosić się z dokumentami.