Dom Seniora Pomocna Dłoń w Kaszewicach

W Kaszewicach, niedaleko Bełchatowa, powstał Dom Seniora „Pomocna Dłoń”. Osoby samotne, w podeszłym wieku będą mogły tu znaleźć swoje miejsce, by spokojnie, bezpiecznie i wygodnie spędzić jesień swojego życia. Poświęcenie Domu Seniora odbyło się 25 marca 2021 roku. Obecnie trwa nabór pensjonariuszy. Dom przystosowany jest do przyjęcia 40 pensjonariuszy w pokojach 1- i 2-osobowych. Na miejscu jest jadalnia z własną kuchnią, kompleks rehabilitacyjny, sala rekreacyjna, świetlica, biblioteka i kaplica. Dla okolicznych mieszkańców przygotowany jest również Dom Dziennego Pobytu.

Pozostały jeszcze prace związane z budową oczyszczalni ścieków i zagospodarowaniem zieleni wokół domu. Prowadzony przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej Dom Seniora jest miejscem, które ma służyć również najbardziej potrzebującym, którzy nie mogą sobie pozwolić na sfinansowanie pobytu. Z myślą o nich prosimy o wsparcie finansowe działalności Domu.

Przekaż darowiznę już dziś i pomóż w codziennym funkcjonowaniu domu dla seniorów.

Możesz również dokonać tradycyjnego przelewu na rachunek:

90-507 Łódź, ul. Gdańska 111
Bank Pekao S.A. V O/Łódź

Dziękujemy!

Zdjęcie zbiórki
Wpłać na zbiórkę
KROK 1 / 2
Wybierz kwotę darowizny
Inne zbiórki

Pomóż bliźniemu.
Dobro wraca.

„Człowiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest; nie przez to co ma, lecz przez to czym dzieli się z innymi”