Osiedle dla Ukrainy

Na zakończenie mszy świętej dziękczynnej zamykającej obchody 100-lecia archidiecezji łódzkiej abp Grzegorz Ryś poinformował o projekcie wybudowania w Łodzi 10 lub 15 domów, w których mieliby zamieszkać przybyli z Ukrainy uchodźcy.

– Zachęcam was do hojności na ten cel. Ja jutro wpłacę na subkonto Caritas Archidiecezji Łódzkiej na dwa domy oraz wpłyną pieniądze na jeden od Archidiecezji Łódzkiej. Tym samym będziemy mieli już na trzy takie domy. Czy będzie ich więcej, zależy od nas. Potrzebujemy na ten cel przynajmniej 700 tys. To dużo, ale na respiratory w pierwszej fazie pandemii zebraliśmy blisko 2 mln. to może i tym razem nam się uda i pomożemy tym, którzy tego potrzebują. Wierzę, że biskup Wincenty Tymieniecki, który budował domy dla potrzebujących w Łodzi dziś uśmiecha się widząc nasze działanie. To będzie widomy owoc jubileuszu 100-lecia Diecezji Łódzkiej. – zauważył metropolita łódzki.

Każdy, kto chciałby włączyć się w budowę jubileuszowego osiedla może to uczynić teraz lub składając swój dar serca na rachunek:

90-507 Łódź, ul. Gdańska 111
Pekao S.A. V O/Łódź
PLN: 48 1240 1545 1111 0000 1165 5077
EURO: 05 1240 1545 1978 0000 1165 5181
USD: 13 1240 1545 1787 0000 1165 5178
z dopiskiem OSIEDLE DLA UKRAINY

SWIFT: PKOPPLPW

IBAN Bank Pekao S.A.: PL + numer rachunku na który chcesz wysłać przelew.

Zdjęcie zbiórki
Wpłać na zbiórkę
KROK 1 / 2
Wybierz kwotę darowizny