Dar dla Nowonarodzonego

#DardlaNowonarodzonego to zainicjowana przez abp. Grzegorza Rysia orszakowa akcja z pięknym celem. Podobnie jak prawdziwy św. Mikołaj – biskup z Miry dostrzegał potrzeby najuboższych dzieci, tak samo uczestnicy Orszaku Trzech Króli w Łodzi chcą przekazać swój dar potrzebującym dzieciakom.

Celem tegorocznej akcji #DardlaNowonarodzonego jest zbiórka funduszy dla dzieci z zespołem Downa oraz dotkniętych biedą dzieci z Libanu. Jedną z największych potrzeb dzieci z zespołem Downa jest rehabilitacja logopedyczna, dlatego chcemy ufundować dla nich minimum 500 godzin zajęć z logopedami. Potrzebujemy na ten cel 50 000 zł. Dodatkowe środki pomocowe przekażemy na potrzeby 300 dzieci wychowujących się w 100 rodzinach, którymi opiekuje się parafia Św. Michała w Bejrucie,  wspierana przez Stowarzyszenie Dom Wschodni i Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Akcję rozpoczynamy 6 grudnia we wspomnienie św. Mikołaja biskupa, aby 6 stycznia 2023 w Uroczystość Objawienia Pańskiego Trzej Królowie mogli ofiarować Jezusowi oprócz złota, kadzidła i mirry nasz konkretny #DardlaNowonarodzonego”.

Orszak Trzech Króli w Łodzi od lat wspiera potrzebujące dzieci. W 2021 r. dzięki internetowemu kolędowaniu #OrszakwŁodzi Challenge zebraliśmy 345 490 zł dla Łódzkiego Hospicjum dla Dzieci „Łupkowa” oraz 5 000 paczek ze środkami higienicznymi dla dzieci z Domu Samotnej Matki w Łodzi. W kolejnej edycji wsparliśmy dzieci z rodzin zastępczych i  domów dziecka w Łodzi oraz uczniów szkoły „Eastlands College of Technology” w stolicy Kenii, Nairobi.

Dołącz do zbiórki i przekaż swój dar! Udostępnij link do zbiórki swoim znajomym. Do udziału w wyzwaniu zachęcamy wszystkich, niech każdy poczuje się nominowany.

Możesz również wpłacić datek tradycyjnym przelewem:

90-507 Łódź, ul. Gdańska 111
Bank Pekao S.A. V O/Łódź
PLN: 48 1240 1545 1111 0000 1165 5077
EURO: 05 1240 1545 1978 0000 1165 5181
USD: 13 1240 1545 1787 0000 1165 5178
z dopiskiem „Dar dla Nowonarodzonego 2023”

SWIFT: PKOPPLPW

IBAN Bank Pekao S.A.: PL + numer rachunku na który chcesz wysłać przelew.

Przebieg akcji możesz śledzić na facebookowym profilu łódzkiego Orszaku Trzech Króli.

Dziękujemy!

Zdjęcie zbiórki
Wpłać na zbiórkę
KROK 1 / 2